Chirurgie veterinara

Chirurgie veterinara

Serviciile de chirurgie pentru animale reprezinta o componenta esentiala a ingrijirii veterinare, oferind solutii chirurgicale pentru diverse afectiuni si situatii medicale ale animalelor. Aceste servicii acopera o gama larga de interventii chirurgicale, de la proceduri rutiniere la interventii mai complexe, cu scopul de a imbunatati starea de sanatate a animalelor de companie si de a le asigura o viata sanatoasa si fericita.

Tipuri de Servicii de Chirurgie Veterinara:
 1. Chirurgie de Rutina: Include proceduri comune precum sterilizarea si castrarea animalelor de companie pentru controlul populatiei si mentinerea sanatatii acestora.
 2. Chirurgie Dentara: Interventii pentru tratarea problemelor dentare, cum ar fi extractia dintilor, indepartarea tartrului sau tratarea bolilor parodontale la animalele de companie.
 3. Chirurgie Ortopedica: Pentru tratarea fracturilor, luxatiilor, leziunilor ale ligamentelor sau altor afectiuni ale sistemului musculo-scheletic.
 4. Chirurgie Oftalmologica: Interventii pentru corectarea problemelor oculare, cum ar fi indepartarea cataractei sau tratamentul unor afectiuni oftalmologice.
 5. Chirurgie pentru Tumorile si Leziunile Neoplazice: indepartarea tumorilor benigne sau maligne pentru prevenirea raspandirii sau pentru a imbunatati calitatea vietii animalelor.
 6. Chirurgie de Urgenta: Interventii imediate pentru a trata leziunile sau afectiunile grave care necesita asistenta chirurgicala de urgenta.
Procesul Chirurgical pentru Animale:
 1. Consultarea Pre-Chirurgicala: Medicul veterinar examineaza animalul si stabileste necesitatea interventiei chirurgicale, explicand detaliile procedurii si discutand optiunile disponibile cu stapanul animalului.
 2. Pregatirea pentru Chirurgie: Animalele sunt adesea supuse unor teste preoperatorii si stapanii pot fi instruiti sa nu le dea sa manance sau sa bea inainte de interventie pentru a minimiza riscurile anesteziei.
 3. Interventia Chirurgicala: Chirurgul veterinar efectueaza procedura, utilizand echipament medical specializat si respectand cele mai bune practici chirurgicale.
 4. Perioada de Recuperare: Dupa interventie, animalul este monitorizat in mod atent si poate necesita perioade de recuperare, tratament postoperatoriu si administrare de medicamente.
Importanta Serviciilor de Chirurgie Veterinara:
 1. Tratarea Afectiunilor: Chirurgia ofera o solutie pentru tratarea afectiunilor care nu pot fi gestionate prin alte metode.
 2. Prevenirea si Controlul Populatiei: Sterilizarea si castrarea contribuie la controlul populatiei animalelor si previn problemele comportamentale.
 3. Ameliorarea Durerii si Disconfortului: Chirurgia poate imbunatati calitatea vietii animalelor care sufera de dureri cronice sau disconfort.
 4. Prolongarea Vietii: indepartarea tumorilor si tratamentul afectiunilor grave pot contribui la prelungirea vietii animalelor de companie.
Concluzie:

Serviciile de chirurgie pentru animale reprezinta o resursa valoroasa in medicina veterinara moderna. Ele permit tratamentul si gestionarea unei game variate de afectiuni, contribuind la asigurarea sanatatii si bunastarii animalelor de companie. Consultarea cu un medic veterinar si luarea deciziilor informate in privinta interventiilor chirurgicale sunt aspecte esentiale ale ingrijirii animalelor.

Serviciile de chirurgie veterinara oferite de Clinica VEL-VET:
 • Chirurgie abdominala
 • Chirurgie ortopedica veterinara
 • Chirurgie oncologica veterinara
 • Chirurgie de reconstructie si reparatorie
 • Chirurgie oftalmologica veterinara
 • Chirurgie uro-genitala veterinara
 • Chirurgie oro-maxilo-facial si stomatologie veterinara.

Comments are closed

Număr Urgențe 24/7