Consultatia

Consultatia reprezinta stabilirea unui diagnostic prezumtiv, in urma examinarii fizice a animalului de companie, a studierii istoricului medical al acestuia si a anamnezei oferita de catre prorietarul acestuia. In vederea stabilirii unui diagnostic exact medicul veterinar poate sa ceara teste de laborator, astfel incat el va putea recomanda cel mai eficient tratament in vederea remedierii  afectiunilor de care animalul de companie sufera.

Tratamente

Vaccinarea

Vaccinarea animalelor de companie este esentiala si in unele cazuri obligatorie impusa de legislatia veterinara in vigoare. Aceasta asigura imunitatea animalului de companie impotriva unor boli infectocontagioase cum ar fi: parvoviroza, boala lui Carre, leptospiroza, hepatita contagioasa, tusea de canisa, rabia la caine si panleucopenia felina, rinotraheita infectioasa, leucemia felina, rabia la pisica

Chirurgie

Chirurgia abdominala veterinara este o ramura specializata a medicinei veterinare care se concentreaza pe interventii chirurgicale la nivelul abdomenului animalelor. Aceasta disciplina este esentiala pentru diagnosticarea si tratamentul diverselor afectiuni abdominale intalnite la animalele de companie si de ferma.

Printre interventiile chirurgicale frecvente in chirurgia abdominala veterinara se numara operatiile pe organele interne ale abdomenului, cum ar fi stomacul, intestinele, ficatul, splina si vezica urinara. Aceste proceduri sunt efectuate pentru a trata afectiuni precum tumori, obstructii, infectii, hernii si traume abdominale.

Un aspect crucial al chirurgiei abdominale veterinare este pregatirea adecvata a pacientului. Aceasta implica adesea evaluarea starii generale de sanatate a animalului, efectuarea analizelor de laborator si a testelor de imagine precum radiografiile sau ultrasunetele. Anestezia si monitorizarea postoperatorie sunt, de asemenea, aspecte esentiale ale procedurilor chirurgicale pentru a asigura recuperarea optima a pacientului.

Tehnologia moderna si progresele in domeniul medical veterinar au adus imbunatatiri semnificative in chirurgia abdominala. Chirurgii nostri veterinari utilizeaza echipamente avansate si tehnici minim invazive atunci cand este posibil, pentru a reduce trauma si a accelera procesul de recuperare al animalelor.

Rezultatele chirurgiei abdominale veterinare pot fi extrem de benefice, imbunatatind calitatea vietii animalelor si oferind solutii pentru probleme de sanatate grave. De asemenea, proprietarii de animale joaca un rol important in perioada postoperatorie, asigurandu-se ca animalul primeste ingrijire adecvata si urmareste recomandarile veterinare pentru o recuperare completa.

Chirurgia ortopedica veterinara reprezinta o ramura specializata a medicinei veterinare dedicata diagnosticarii si tratamentului afectiunilor musculoscheletale la animalele de companie si de ferma. Aceasta disciplina se ocupa de interventii chirurgicale asupra oaselor, articulatiilor, muschilor si tesuturilor moi ale sistemului musculoscheletal.

Printre afectiunile tratate in cadrul chirurgiei ortopedice veterinare se numara fracturile osoase, luxatiile articulare, leziunile ale ligamentelor, displaziile articulare, malformatiile congenitale si afectiunile degenerative ale articulatiilor, precum osteoartrita. Chirurgii nostri ortopezi veterinari utilizeaza tehnici avansate pentru a restabili functionalitatea normala a sistemului musculoscheletal al animalelor.

Procedurile comune in chirurgia ortopedica veterinara includ fixarea fracturilor cu ajutorul placilor si suruburilor, reconstructia ligamentelor afectate, corectarea displaziilor articulare si inlocuirea articulatiilor deteriorate. In unele cazuri, tehnici minim invazive, cum ar fi artroscopia, sunt utilizate pentru a minimiza invazia si a accelera recuperarea postoperatorie.

Diagnosticul precum si pregatirea preoperatorie reprezinta aspecte esentiale ale chirurgiei ortopedice veterinare. Imagistica avansata, cum ar fi radiografiile si tomografia computerizata, ajuta la evaluarea detaliata a afectiunilor, iar anestezia corect administrata asigura confortul si siguranta pacientului in timpul interventiei chirurgicale.

Recuperarea postoperatorie implica adesea terapie fizica, supravegherea atenta a activitatilor animalei si administrarea corecta a medicamentelor. Chirurgia ortopedica veterinara contribuie semnificativ la ameliorarea durerii, restabilirea mobilitatii si imbunatatirea calitatii vietii animalelor care sufera de afectiuni musculoscheletale.

Chirurgia oncologica veterinara este o disciplina specializata in diagnosticarea si tratamentul cancerului la animalele de companie si de ferma. Aceasta ramura a medicinei veterinare se concentreaza pe indepartarea tumorilor maligne si gestionarea complicatiilor asociate, avand drept scop imbunatatirea calitatii vietii pacientilor.

Un aspect esential al chirurgiei oncologice veterinare este diagnosticul precis al tipului si stadiului cancerului. Medicii veterinari utilizeaza diverse tehnici de diagnostic, inclusiv biopsiile si imaginile medicale, pentru a evalua extinderea tumorii si pentru a elabora un plan de tratament adecvat. Chirurgia este adesea parte integranta a strategiei de tratament, fie ca o modalitate de indepartare a masei tumorale, fie in combinatie cu alte terapii, precum radioterapia sau chimioterapia.

Procedurile chirurgicale oncologice pot include excizia completa a tumorii, impreuna cu marginile sanatoase ale tesutului, pentru a reduce sansele de recidiva. Chirurgii nostri oncologi veterinari pot utiliza tehnici precum electrochirurgia sau laserul pentru a minimiza sangerarea si a spori precizia in timpul interventiei.

Reabilitarea postoperatorie si monitorizarea atenta a pacientului sunt esentiale pentru asigurarea unei recuperari eficiente. Uneori, interventia chirurgicala este doar o parte a planului terapeutic, iar medicamentele adjuvante si terapiile de sustinere pot fi necesare pentru a gestiona efectele secundare si a mentine calitatea vietii animalului.

Chirurgia oncologica veterinara joaca un rol crucial in gestionarea cancerului la animale, oferind optiuni de tratament personalizate si imbunatatind perspectivele de supravietuire. De asemenea, permite proprietarilor sa-si ofere animalelor de companie sansa unei vieti cat mai normale si confortabile posibil in ciuda diagnosticului de cancer.

Chirurgia de reconstructie si reparatorie veterinara reprezinta o ramura specializata a medicinei veterinare dedicata corectarii si imbunatatirii structurilor anatomice afectate la animalele de companie si de ferma. Aceasta disciplina se concentreaza pe restaurarea functionalitatii si aspectului normal al tesuturilor dupa traumatisme, afectiuni congenitale sau interventii chirurgicale anterioare.

Printre procedurile comune de chirurgie de reconstructie veterinara se numara repararea defectelor congenitale ale membrelor, corectarea leziunilor traumatice extinse sau refacerea integritatii pielii dupa excizii de tumori. Chirurgii nostri veterinari specializati in acest domeniu folosesc tehnici precum grefele de piele, plastia tisulara si utilizarea materialelor de sutura avansate pentru a obtine rezultate estetice si functionale optime.

Chirurgia de reconstructie si reparatorie poate implica, de asemenea, interventii pentru corectarea deformarilor congenitale ale fetei, urechilor sau altor parti ale corpului. Aceste proceduri au scopul de a restabili o functionalitate normala si de a imbunatati calitatea vietii animalelor afectate.

Diagnosticul precis si planificarea adecvata a interventiei sunt cruciale in chirurgia de reconstructie veterinara. Imagistica medicala, cum ar fi radiografiile sau tomografia computerizata, poate ajuta la evaluarea detaliata a defectelor, iar colaborarea stransa intre chirurg si proprietarul animalului este esentiala pentru stabilirea obiectivelor si asteptarilor realiste.

Chirurgia de reconstructie si reparatorie veterinara contribuie semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii animalelor prin oferirea de solutii personalizate si adaptate nevoilor individuale ale fiecarui pacient.

Chirurgia oftalmologica veterinara reprezinta o specialitate dedicata diagnosticarii si tratamentului afectiunilor oculare la animalele de companie si de ferma. Aceasta disciplina acopera o gama larga de interventii chirurgicale menite sa previna, sa amelioreze sau sa corecteze problemele oftalmologice, contribuind astfel la imbunatatirea vederii si a confortului vizual al animalelor.

Interventiile chirurgicale oftalmologice includ extractia cataractelor, rezolvarea entropionului (rasucirea pleoapelor spre interior), corectarea ectropionului (rasucirea pleoapelor spre exterior), tratamentul glaucomului (cresterea presiunii intraoculare), indepartarea tumorilor oculare si repararea traumatismelor oculare.

Diagnosticul precis al afectiunilor oftalmologice se bazeaza pe examinarea atenta a structurilor oculare si poate implica utilizarea tehnicilor avansate, precum oftalmoscopia si ecografia oculara. Înainte de interventia chirurgicala, evaluarea starii generale de sanatate a animalului si gestionarea corespunzatoare a anesteziei sunt aspecte esentiale.

Tehnicile chirurgicale moderne din domeniul oftalmologiei veterinare includ chirurgia cu laser, microchirurgia si implantul de lentile intraoculare pentru tratarea cataractelor. Dupa interventie, monitorizarea atenta postoperatorie si administrarea adecvata a medicamentelor sunt esentiale pentru asigurarea recuperarii optime a animalului.

Chirurgia oftalmologica veterinara are un impact semnificativ asupra calitatii vietii animalelor, restabilind sau mentinand sanatatea oculara si viziunea. Proprietarii de animale joaca, de asemenea, un rol important in ingrijirea postoperatorie, asigurandu-se ca animalul primeste atentia si tratamentul necesar pentru o recuperare reusita.

Chirurgia uro-genitala veterinara este o ramura specializata a medicinei veterinare care se concentreaza pe diagnosticul si tratamentul afectiunilor sistemului uro-genital la animalele de companie si de ferma. Aceasta disciplina cuprinde interventii chirurgicale asupra organelor genitale si sistemului urinar, avand ca scop rezolvarea problemelor legate de reproducere, urinare si alte conditii asociate.

Procedurile chirurgicale uro-genitale comune includ sterilizarea sau castrarea, extirparea tumorilor sau chisturilor la nivelul organelor genitale, rezolvarea obstructiilor uretrale, corectarea anomaliilor anatomice si tratarea infectiilor sau inflamatiilor sistemului uro-genital.

Chirurgii nostri veterinari specializati in acest domeniu utilizeaza tehnici precum laparoscopia si endoscopia pentru a efectua interventii mai putin invazive, minimizand disconfortul postoperator si accelerand perioada de recuperare a pacientului.

Diagnosticul precis este esential inainte de interventia chirurgicala, iar acesta poate implica analize de laborator, imagistica medicala si examinari fizice amanuntite. Tratamentul poate varia in functie de afectiunea specifica a animalului si de scopul interventiei, fie ca este vorba de imbunatatirea calitatii vietii, gestionarea reproducerii sau rezolvarea problemelor medicale urgente.

Chirurgia uro-genitala veterinara are un impact semnificativ asupra sanatatii generale si a bunastarii animalelor. Proprietarii de animale joaca un rol important in ingrijirea postoperatorie, urmarind indeaproape recuperarea animalului si respectand recomandarile veterinare pentru asigurarea unei convalescente eficiente.

Chirurgia oro-maxilo-faciala si stomatologia veterinara reprezinta o disciplina specializata in diagnosticarea si tratamentul afectiunilor legate de cavitatea orala, maxilare si structurile faciale la animalele de companie si de ferma. Aceasta ramura a medicinei veterinare abordeaza o gama variata de probleme, de la afectiuni dentare la traumatisme oro-faciale.

Interventiile chirurgicale oro-maxilo-faciale si stomatologice includ extractia dintilor deteriorati sau infectati, corectarea anomaliilor dentare, tratarea bolilor parodontale si gestionarea leziunilor sau a tumorilor din zona orofaciala. Chirurgii nostri veterinari specializati in acest domeniu utilizeaza tehnici precum radiografia dentara si chirurgia cu laser pentru a asigura interventii precise si minim invazive.

Diagnosticul in chirurgia oro-maxilo-faciala si stomatologie se bazeaza pe examinarea detaliata a cavitatii orale si a structurilor inconjuratoare. Imagistica medicala si evaluarea starii generale de sanatate a animalului sunt esentiale pentru planificarea tratamentului adecvat.

Preventia si ingrijirea dentara sunt aspecte importante ale acestei discipline, iar proprietarii de animale sunt incurajati sa acorde atentie regulata igienei orale a animalelor lor pentru a preveni problemele dentare si a reduce necesitatea interventiilor chirurgicale.

Chirurgia oro-maxilo-faciala si stomatologia veterinara contribuie semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii animalelor prin gestionarea problemelor oro-faciale, prevenind durerea si disconfortul asociate cu afectiunile dentare sau maxilare. Dupa interventia chirurgicala, monitorizarea postoperatorie si implementarea unui regim de ingrijire adecvat sunt cruciale pentru o recuperare reusita.

Ecografia Abdominala

Ecografia abdominala veterinara este o tehnica imagistica non-invaziva folosita pentru a evalua structurile interne ale abdomenului la animalele de companie si de ferma. Aceasta metoda de diagnostic ofera imagini in timp real, permitand medicului veterinar sa vizualizeze organele si tesuturile din regiunea abdominala si sa detecteze eventualele anomalii sau afectiuni.

Procedura de ecografie abdominala se realizeaza cu ajutorul unui transductor, un dispozitiv manual care emite unde sonore in abdomen si inregistreaza ecourile generate. Imaginile rezultate sunt afisate pe un ecran, permitand medicului veterinar sa examineze cu atentie ficatul, splina, rinichii, vezica urinara, intestinul si alte organe interne.

Ecografia abdominala veterinara are numeroase aplicatii, inclusiv diagnosticul si monitorizarea sarcinii la animalele gestante, identificarea anomaliilor structurale, depistarea chisturilor sau a tumorilor si evaluarea starii organelor in caz de boli sau leziuni.

Aceasta tehnica este non-invaziva, nedureroasa si nu necesita anestezie, ceea ce o face potrivita pentru o gama variata de pacienti. De asemenea, ecografia abdominala poate fi utilizata in combinatie cu alte metode de diagnostic, precum radiografiile sau analizele de sange, pentru o evaluare comprehensiva a starii de sanatate a animalului.

Ecografia abdominala veterinara reprezinta o resursa valoroasa in medicina veterinara, oferind informatii detaliate si ajutand medicul veterinar sa stabileasca un diagnostic precis si sa planifice tratamentul corespunzator pentru pacient.

Microciparea

Microciparea veterinara reprezinta o procedura prin care un mic dispozitiv electronic, numit microcip, este inserat sub pielea animalului pentru a oferi o identificare unica si permanenta. Aceasta practica este utilizata pe scara larga in medicina veterinara si este recomandata pentru animalele de companie, inclusiv caini, pisici si alte specii, pentru a le asigura o identificare fiabila si pentru a facilita reunirea lor cu proprietarii in caz de pierdere sau ratacire.

Microcipul este de dimensiuni reduse si contine un cod numeric unic, care este asociat cu informatii despre animal si proprietar intr-o baza de date centrala. Procedura de microcipare este simpla si nedureroasa, similara cu o injectie subcutanata. De obicei, se efectueaza la nivelul gatului sau la baza urechii.

Identificarea prin microcip este considerata una dintre cele mai sigure metode de a asigura intoarcerea animalelor pierdute la proprietari. De asemenea, este folosita in contextul controlului si prevenirii raspandirii bolilor, deoarece permite urmarirea istoricului medical si administrarea tratamentelor.

Pentru ca microciparea sa fie eficienta, proprietarii de animale trebuie sa-si actualizeze informatiile de contact in baza de date la care este asociat microcipul. Aceasta asigura ca, in cazul in care animalul este gasit, persoana care il gaseste poate contacta proprietarul rapid si eficient.

Microciparea veterinara este recunoscuta pe plan international si este adesea un requisit esential pentru calatoriile internationale cu animale de companie. Aceasta practica reprezinta, astfel, o masura importanta pentru bunastarea si siguranta animalelor.

Frizeria (grooming)

Frizeria (grooming) pentru animale reprezinta un set de servicii dedicate ingrijirii estetice si igienei animalelor de companie. Aceasta practica este esentiala pentru mentinerea sanatatii si aspectului general al animalelor si acopera diverse aspecte, de la tuns si periat pana la igienizarea urechilor si taierea unghiilor.

Un frizer (groomer) pentru animale este un profesionist specializat in astfel de proceduri, iar serviciile oferite pot varia in functie de specie, rasa si necesitatile individuale ale animalului. Tunsul si perierea regulata contribuie la prevenirea incalcirii blanii si reducerea riscului de boli de piele. Igienizarea urechilor si taierea unghiilor sunt aspecte esentiale pentru prevenirea infectiilor si a problemelor asociate.

Frizeria pentru animale poate include si servicii optionale, precum spalarea cu sampon specializat, tratarea blanii cu balsam, sau chiar aplicarea unor accesorii decorative. In plus, frizeria poate oferi si servicii suplimentare, cum ar fi tratarea parazitilor externi sau identificarea problemelor de sanatate cutanata.

Experienta si priceperea unui frizer pentru animale sunt esentiale pentru a asigura o experienta placuta si confortabila pentru animalul de companie. De asemenea, este importanta comunicarea stransa intre frizer si proprietar pentru a intelege preferintele si cerintele specifice ale animalului.

Frizeria pentru animale nu este doar un aspect cosmetic, ci si un mod eficient de a mentine starea de bine si sanatatea animalelor de companie. Aceasta practica contribuie la relatia stransa dintre proprietar si animal si ofera beneficii atat pentru confortul animalului, cat si pentru starea lui generala de sanatate.

Număr Urgențe 24/7